Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 ugotowana szklana
jajko 1 szt
mąka 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól o,5 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
grosszek konserwowy 0,5 puszki
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy ryżowe

Ryż, mąkę, jajo, masło, proszek, sól, curry i groszek wymieszaj, przypraw do smaku. Olej rozgrzej, włóż porcje masy, smaż z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak