Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona szynka 60 dag
jajko 8 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
kapary
cząstki pomidora
szczypiorek
rzeżucha
natka pietruszki
chrzan 2 łyżki
sól
pieprz
twaróg 20 (tłusty)
kwaśna śmietana 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Szynkę gotować 40 minut. Jajka ugotować na twardo, przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć z nich żółtka, przetrzeć na sito. Następnie połączyć z twarogiem. Masę podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z koncentratem pomidorowym, drugą z musztardą. Obie pasty przełożyć do szprycek, wyciskać do jajek. Jajka przełożyć do udekorowany rzeżuchą talerz. Obłożyć kaparami, cząstkami pomidora, natką i szczypiorkiem.. Śmietanę wymieszać z chrzanem, solą i pieprzem. Szynkę pokroić w plasterki, podawać z sosem chrzanowym do jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 20.09.2011 19:17
lubię
novita23 20.09.2011 19:17
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak