Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na przystawkę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
filet śledziowy
kawior 1 łyżka
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na przystawkę

Jajka ugotować, przekroić wzdłuż na połowę. Filet śledziowy pokroić w niewielką kostkę. Kiszony ogórek posiekać w kostkę. Rozdrobnione składniki wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Liście sałaty starannie ułożyć na talerzu. Połówki jajek ułożyć na liściach sałaty. Na każdej połówce położyć łyżkę przygotowanej sałatki śledziowej. Połówki jajek przybrać kawiorem i listkami natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak