Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po królewsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 6 szt.
jajko 5 szt.
papryka czerwona
majonez 3 łyżki
zielona sałata
cytryna
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po królewsku

Śledzie moczyć 3 godziny. Płaty podzielić na połówki, skropić sokiem z 1/2 cytryny. Pozostawić na 1/2 godziny w chłodnym miejscu. Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół. Każdą połówkę jajka owinąć filetem śledziowym i spiąć wykałaczką. Paprykę pokroić na cienkie paseczki. Na półmisku ułożyć listki sałaty, na nich ustawić koreczki śledziowe. Majonez nałożyć do szprycy. Całość udekorować majonezem ze szprycy, kawałkami papryki oraz listkami natki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak