Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prażonki na ogniu

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1000 g
marchew 1
cebula 2
pietruszka zielona
boczek wędzony 400 g
kiełbasa 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: prażonki na ogniu

ziemniaki obieramy kroimy na plasterki , wędlinę w kosteczki , warzywa według uznania , układamy partiami na spód dajemy liście kapusty białej i na wierzch tez , sól i pieprzymy dusimy na minimalnym ogniu ok 50 min, pod przykryciem , jak jest pogoda to robimy to na ogniu w ogrodzie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.06.2012 18:05
superowy obiadzik
lolajna7 08.11.2011 22:16
ja robię na patelni, na kuchni gazowej-też super wychodzą i można niezależnie od pory roku robić
lolajna7 08.11.2011 22:16
ja robię na patelni, na kuchni gazowej-też super wychodzą i można niezależnie od pory roku robić
lolajna7 08.11.2011 22:14
super :)
Beatris 22.08.2011 18:34
Chyba sobie kupię taki kociołek, bo co ognisko to ognisko. Jeszcze nigdy nie jadłam takiej prażonki, a bardzo jestem ciekawa smaku.
Anna133 16.07.2011 09:11
jak robimy na dworze to w specjalnym kociołku bo ganek bedzie osmolony i szkoda takiego z kuchni :)
Anna133 16.07.2011 09:10
kapusta ma słuzyć tylko zapachowi , zapomniałam jej wpisac w listę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak