Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak Warmiński

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
sok z kiszonej kapusty 1,5 szklanki
marchew średnia 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
kminek 1 szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka korzeń 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 szt
kapusta kiszona 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak Warmiński

Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.Marchew ,pietruszkę obrać zetrzeć na
tarce o dużych oczkach lub pokroić w kostkę. Zalać wrzącą wodą i
gotować z liściem laurowym,zielem angielskim,kminkiem, solą i pieprzem,
aż do miękkości. Dodać posiekaną kapustę i sok. Cebulę pokroić,
zeszklić na maśle, smażyć z 2 łyżkami mąki,dodać do zupy. Całość
zagotować.

Przed podaniem zupę posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 22.09.2012 08:46
dawno nie jadłam,pycha
msmariusz 13.12.2011 00:30
super
olkaaa 10.12.2011 16:19
lubię to
novita23 07.11.2011 08:18
lubię
bami 09.09.2011 14:28
Dobry kapuśniak nie jest zły ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak