Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 1 kg
spirytus ok 0,5 l
wódka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z pigwy

Owoce oczyszczamy z nasion i kroimy w bardzo cienkie plasterki.Wsypujemy do dużego słoika zasypujemy cukrem i odstawiamy na miesiąc , co jakiś czas zamieszać. Po miesiącu zalewamy wódką zmieszaną ze spirytusem odstawiamy na ok 2,5 miesiąca po tym czasie ostrożnie zlewamy do butelek.Pozostałe wiórki można jeszcze zalać wódką i odstawić na 2 miesiące i ,ponownie zlać,będzie bardziej wytrawne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 21.07.2011 09:01
Oj rośnie ci u mnie takie drzewko,owoce napewno się nie zmarnują.
Krystyna32 19.07.2011 08:58
super
szyba 16.07.2011 09:19
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak