Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z ciasta ucieranego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 75 dag
masło 25 dag
cukier 25 dag
jajko 3 szt
cukier wanilinowy 1 op
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kremówka 0,5 szkl
cukier gruby 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciasta ucieranego

1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stale ucierając wbijając po 1 jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać do masymaślanej na przemian ze śmietaną.2 okrągłe formy do tary wyłożyć pergaminem i oprószyć bułką tartą.
2. Ciasto przełożyć do przygotowanych foremek. Agrest oczyścić, opłukać, dobrze osuszyć.Owoce rozłożyć na cieście. Lekko wcisnąć je do środka.
3. Tarty wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni. Po 20 min. wierzchy posypać grubym cukrem. Piec kolejne 20 min. Po upieczeniu wystudzić w foremkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.02.2014 07:44
pyszności !!!
szyba 16.07.2011 09:19
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak