Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana kalarepa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 6 szt
mięso mielone 1/2 kg
ryż 1 woreczek
ser żólty tarty 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kalarepa

Kalarepę umyć i obrać ze skóry następnie obgotować w osolonej wodzie przez 10 min. Ściąć wierzch i wydrążyć. Ryż ugotować , wymieszać z mielonym mięsem , pokrojoną w kostkę kalarepą która została po wyrążeniu, doprawić do smaku. Napełnić farszem kule, posypać tartym serem, ulożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku przez 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 12.11.2014 23:56
jejku, nie wiedzialam,że można wyczarować takie cudo:)
Mysiunia 23.12.2012 09:35
też kiedyś nadziewałam kalarepkę, ale dodawałam do niej jeszcze nieco papryki - było bardzo smacznie :)
dianix 09.12.2012 21:33
kalarepy nigdy nie nadziewałam
Ania67 14.10.2011 13:46
ooo- nigdy nie jadłam
smakowita 01.09.2011 08:05
bardzo dobre
RenataZ-et 17.08.2011 22:27
wygląda zachęcająco
ben-ka 15.07.2011 22:48
ale mi smaku narobiłaś - dawno nie robiłam kalarepek:)
1j1o1l1a1 15.07.2011 22:31
nigdy nie przyrządzałam kalarepy...najwyższy czas spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak