Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak po libańsku z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 50 dag
jogurt naturalny 200 ml
cebula biała 1 szt.
orzeszki piniowe 3 łyżki
mięta kilka listków
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
oliwa 2-3 łyżki
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak po libańsku z jogurtem

Obraną cebulę pokrój w piórka i zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj pokrojony szpinak, przykryj i duś kilka minut na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem.
Jogurt ubij z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Z kromek chleba odkrój twarde skórki, miąższ pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Połowę grzanek przełóż do salaterki. Na nich rozłóż szpinak, polej sosem jogurtowym, posyp resztą grzanek i uprażonymi orzeszkami piniowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 05.01.2012 21:47
extra
Brigitte 10.12.2011 10:04
nie znałam libańskiej kuchni :) chyba wypróbuję ten szpinak
Krystyna32 16.07.2011 10:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak