Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem i świeżą bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
masło 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem i świeżą bazylią

Na jedną osobę:

3 jajka
4 plastry boczku (Duński)
12 listków świeżej bazylii
1 łyżka masła
sól (wg.uznania)

Na patelni rozgrzewamy masło,wrzucamy pokrojony boczek i smażymy.
Jajka roztrzepujemy w miseczce po czym dodajemy do nich posiekana bazylię.
Jak boczek nam się usmazy dodajemy rozbełtane jajka dodajemy odrobinke soli i mieszamy.
Smażymy do momentu ścięcia sie jajek.Podajemy na gorąco z pieczywem.

SMACZNEGO. . . . . .

Smaczna jajecznica z dodatkiem pachnącej bazylii.Polecam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2012 17:28
Pycha.
SmacznaPyza 16.07.2011 17:14
ale pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak