Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl arbuzowo-truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
arbuz 1 kg
cukier 5 łyżek
mleko 700 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl arbuzowo-truskawkowy

1. Arbuza obierz ze skóry, usuń wszystkie pestki. Pokrój na niewielkie kawałki, wrzuć do blendera. Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój, dodaj do arbuza.
2. Do owoców wsyp cukier. Zmiksuj. Na koniec wlej schłodzone mleko, jeszcze raz zmiksuj. Gotowy koktajl wstaw do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem udekoruj truskawkami i bitą śmietaną. Możesz dodac kilka kostek lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.05.2013 20:45
pyszne smaki
dianix 29.07.2012 21:18
rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak