Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z zieloną fasolką szparagową

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron wstążki 100 gram
fasolka szparagowa zielona 100 gram
orzeszki pinii 3 łyżki
szczypiorek posiekany 3 łyżki
ser Serra da Vila 50 gram
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z zieloną fasolką szparagową

Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. W drugim garnku ugotować fasolkę w osolonej wodzie.

Orzeszki pinii lekko zrumienić na suchej patelni.

Makaron odcedzić na durszlaku i przełożyć do garnka, w którym się gotował, wlać oliwę z oliwek, dodać ugotowaną fasolkę szparagową, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Delikatnie wymieszać.

Wyłożyć na talerze, posypać szczypiorkiem, uprażonymi orzeszkami i tartym portugalskim serem Serra da Vila, który ma dość zdecydowany smak, a zrobiony jest z mieszanki mleka krowiego, koziego i owczego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.01.2014 09:58
tak nie podawałam i chętnie wypróbuję
Wacław 16.09.2013 11:15
pyszne danie makaronowe,lubimy takie !
anemon 19.07.2013 06:23
Moja niestety jeszcze nie.
misia53 19.07.2013 01:18
to danie dla mnie , fasolka już mi dojrzała
Grazyna0211 09.07.2013 12:12
pyszne lekkie danie
caralajna 30.03.2013 08:39
wygląda bosko, składniki też mi się podobają :)
kuklik 05.03.2013 17:27
świetne połączenie
pacpaw 22.10.2012 18:16
prezentuje się fantastycznie!
alaaa 25.08.2012 19:26
wygląda smacznie,,
ziutula
ziutula 12.09.2011 12:15
lubię takie jedzonko
caroline1983 21.07.2011 20:27
ładnie wyglada i pewnie też tak smakuje
Magdalena1110 16.07.2011 11:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak