Torcik z owocami

Torcik z owocami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Gotowe blaty do tortów

    3 sztuki
  • smietana kremowa

    600 ml
  • cukier puder

    6 łyżek
  • fix do bitej śmietany

    1 sztuka
  • rodzynki

    3 łyżki
  • pistacje

    1 łyżka
  • sok z jednej cytryny

  • brązowy cukier

    2 łyżki
  • świeża mięta do dekoracji

  • agrest

  • truskawki

  • maliny

  • jeżyny

  • twarożek

    500 (mielony)
  • orzechy włoskie

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy grubo posiekaj, rodzynki sparz wrzątkiem, osącz. Umyj i osusz owoce. Truskawki pokrój na kawałki, agrest na połówki, maliny i jeżyny zostaw w całości. Z soku z cytryny, brązowego cukru i pół szklanki ciepłej wody przygotuj poncz, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem i fixem. Odłóż 6 łyżek do dekoracji. Twarożek wymieszaj z owocami, orzechami i rodzynkami, dodaj bitą śmietanę. Szklanką wytnij 12 okręgów z blatów. Przygotuj 6 kokilek (jak do sufletów) i wyłóż je folią spożywczą (powinna wystawać ponad brzegi). Na dnie ułóż po biszkoptowym okręgu, nasącz ponczem (po 3 łyżeczki). Na biszkopty przełóż masę, lekko dociśnij. Przykryj drugim okręgiem, nasącz go ponczem. Wierzch przykryj folią wystającą ponad rant foremki, wstaw do zamrażalnika na 3 godziny. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną, owocami i gałązką mięty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

17.11.2011 09:34
musi być smaczny

Zoso

02.05.2011 17:00
cudowny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat