Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik ogórkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 1 łyż
kolendra do smaku
koperek 2 łyż
czosnek 2 ząbki
kefir 1 litr
kwaśna śmietana 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik ogórkowy

Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki, zetrzeć na grubej tarce. Starte ogórki odcedzić na sicie. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kefir lub maślankę połączyć ze śmietaną. Powstałą mieszankę rozkłócić za pomocą trzepaczki. Dodać czosnek i przyprawić solą, pieprzem ziolowym oraz cukrem pudrem. Na końcu dodać posiekany koper, kolendrę i startego ogórka. Dokładnie wymieszać i chlodzić 2-3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak