Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryszotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
margaryna 20 dag
cukier puder 16 dag
żółtko jajek 4
kwaśna śmietana 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryszotka

Placek zamiesić na stolnicy i podzielić na 2 jednakowe , posmarować placki powidłem i ubić z 4 białek 30 dag cukru pudru pianą na gorąco dodać 0,5 szklanki siekanych orzechów i posmarować na wierzch .Po upieczeniu przełożyć masą plackami do środka KREM : 6 łyżek cukru , 1 szklanka mleka , cukier waniliowy . Utrzeć 1/2 kostki masła i dodać wystygnięty krem i przełożyć placek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak