Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 3
limonka 1
cukier 250 g
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Granita cytrynowa

W garnku doprowadzamy wodę do wrzenia , potem wsypujemy cukier i mieszamy aż się rozpuści , gotować 5 minut. W miedzy czasie obierz 1 cytrynę i pokrój miąższ w kostkę a z pozostałych wyciśnij sok , miąższ i sok dodaj do gorącej wody z cukrem przykryj garnek szczelnie i odstaw na bok aby granita sobie stygła . Gdy już będzie zimna to wstaw do zamrażalnika , ale zanim wstawimy do tego zamrażalnika to blenderem wymieszajmy , a zanim całkowicie zastygnie , łyżką nałóż granitę do pucharków i wstaw do zamrażalnika ponownie i każdą porcję udekoruj listkami mięty lub melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 11.03.2013 08:26
o ciekawe...
cooleczka 24.01.2012 09:41
fajny ten przepis:) dla mnie orze?wiaj?ca nowo??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak