Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ragout pieczarkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
śmietana 30% 200 ml
mąka przenna 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek
groszek mrożony 3 łyżki
seler naciowy
por

Przepis i sposób przygotowania na: ragout pieczarkowe

Pieczarki oczyść,umyj,jeśli są duże to pokrój.Następnie przesmaż je na maśle.dodaj przyprawy.W cienkie paseczki pokrój paprykę,podsmaż ją na patelni po pieczarkach.Pora i selera pokrój w słupki i połącz z papryką.Całość chwilę podduś.Dodaj pieczarki i groszek.Wymieszaj i duś jeszcze przez 15 minut.Dodaj kostkę rosołową .Śmietanę wymieszaj z mąką.Gdy uzyskasz jednolitą masę wlej ją do warzyw.Dopraw.Podawaj w wydrążonym chlebie,posypane świeżymi ziołami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.01.2012 10:46
super :)
berys18 11.09.2011 10:18
świetny pomysł
teresa18 03.09.2011 01:18
smakowite ! ;)
Teresa19 21.08.2011 20:12
bardzo fajne
ben-ka 01.08.2011 15:48
pyszne!
smakoszek 23.07.2011 15:27
super
Natalia40 19.07.2011 09:01
super
barbara11561 15.07.2011 18:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak