Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z fasolki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
fasolka szparagowa 35 dag
kurczak 25 dag
Sos Holenderski: 1 op
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser gouda 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z fasolki

Ziemniaki pokrój w słupki. Gotuj 10 min. Odcedź. Fasolkę ugotuj z połową pokrojonego czosnku. Odcedź. Kurczaka pokrój w cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem, przesmaż na oleju. Zdejmij, podsmaż resztę pokrojonego czosnku. W naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki, posyp czosnkiem i połową swea. Ułóż mięso, na nim fasolkę. Sos holenderski przygotuj wg instrukcji, polej zapiekankę, posyp resztą sera. Piecz ok 25 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 25.04.2013 18:25
smaczna :)
owca441 20.08.2012 16:43
pyszna
teresa18 24.07.2012 17:41
swietna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak