Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory truskawkowe w delikatnej zalewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory truskawkowe 1 kg
woda 3 szklanki
ocet 200 ml
sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyzeczka
pieprz 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory truskawkowe w delikatnej zalewie

Pomidory myjemy, osuszamy, układamy w wyparzonym słoiku. Dodajemy bazylie. pozostałe składniki gotujemy , gorącą zalewą zalewamy pomidorki szczelnie zakręcamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.11.2011 13:52
a nie trzeba pasteryzować słoików?
SmacznaPyza 15.07.2011 18:49
jak długo można je przechowywać żeby były cały czas jędrne?
Sylwia88 15.07.2011 16:54
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak