Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
ryż 1 woreczek
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej do smażenia
przecier pomidorowy wg uznania
kostki wołowe 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w pomidorach

Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu.Ostudź. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Mięso mielone, ryż, cebulę i jajko wymieszaj, przypraw solą i pieprzem. Dodaj bułkę tartą, połącz. Z masy uformuj niewielkie pulpety. Zagotuj litr wody z kostkami wołowymi. Włóż pulpety, gotuj ok 10 min. Dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj (sos możesz zagęścić mąką i śmietaną). Przypraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 06.02.2013 21:22
fajne na obiad
usmiech 23.04.2012 11:55
dobre
Pacia 19.01.2012 14:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak