Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z oczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pół kg
margaryna 1 kostka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
cukier puder 1 łyżka
starta skórka z cytryny 1 łyżeczka
dżem wiśniowy pół słoiczka
lukier
cukier puder pół szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
woda 1 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z oczkiem

Mąkę dać na stolnicę, dodać margarynę, jajko, żółtko, cukier puder i startą skórkę z cytryny. Zagnieść z tego ciasto, rozwałkować cienko wykrawać kółeczka kieliszkiem, jedno w całości jedno z dziurką. Upiec. (musi być tyle samo całych, co z dziurką). Piec w 180 st. przez 20 minut. Po wyjęciu smarować całe kółeczka dżemem przykrywać kółeczkiem z dziurką i polukrować (cukier puder wymieszać z wodą i sokiem z cytryny).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.09.2011 08:59
bardzo apetyczne
Juleczka20 31.08.2011 16:32
super
malaczarna23 04.08.2011 15:05
fajne
Gabriela7 16.07.2011 07:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak