Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowo-pietruszkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek koperku 1 szt
pęczek natki pietruszki 1 szt
marchewka 2 szt
śmietana 1 szklanka
mąka 4 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
NA KLUSECZKI
jajko 1 szt
mąka do smaku
rosół drobiowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowo-pietruszkowa

Zagotowujemy wodę z kostkami rosołowymi, dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchewkę. Z jajka i mąki robimy kluseczki(mieszamy uzyskując dosyc gęstą konsystencję) przez np. widelec wlewamy je do zupy. Cały czas gotujac mieszamy. Mąka wymieszana ze smietaną zagęszczamy zupe. Dodajemy koperek i natke. Mozna podawac np. z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 12.06.2012 23:20
smaczna zupka, bo zawsze robiłam...
caffee_tea 12.06.2012 23:20
smaczna zupka, bo zawsze robiłam...
kanu83 15.03.2012 19:02
dobra zupka
Ewa111 11.03.2012 18:49
muszę koniecznie spróbować ,bo zapowiada się smaczna zupka
dasada1 07.09.2010 23:40
fajna zupka
mundek1011 04.09.2010 17:47
Fajny sposób na wykorzystanie koperku
noculos 18.06.2010 11:36
Przepis ten zamiesciłam wczesniej na forum gotujmy.pl pod nickiem noculos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak