Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z nadzieniem warzywnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,70 kg
Farsz:
marchewka 1 sztuka
natka pietruszki 1 garść
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nadzieniem warzywnym

Zrobić farsz: zetrzeć marchew na tarce o grubych oczkach, pokroić cebulę w kostkę i natkę w mniejsze kawałki. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem i kucharkiem. Do środka kurczaka włożyć farsz. Całego kurczaka posypać kucharkiem i przyprawą do kurczaka. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok 70 minut. Podczas pieczenia polewać wytworzonym sosem. Po upieczeniu można posypać pokrojoną natką pietruszki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 21.12.2012 22:12
Kurczak jest wypchany farszem aż po brzegi, więc czy aby na pewno ilość składników na farsz jest dobra? Nie robiłam takiego kurczaka, ale wydaje mi się, że jeśli się zrobi farsz tylko z 1 marchewki i 1 cebuli to nie będzie aż tyle farszu jak to wyglada na zdjęciu
mic 17.01.2012 20:11
świetne
KasiaK90 22.07.2011 10:10
super
pioge7 16.07.2011 06:54
hihihih ja też nigdy, to był mój pierwszy raz :D
pacpaw 15.07.2011 23:54
kurde właśnie se uzmysłowiłem, że jeszcze nigdy nie piekłem kurczaka w całości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak