Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe pappardelle z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

razowe pappardelle 1/2 opakowania
krewetki 250g
pomidorki koktajlowe ok 10 sztuk
papryka zielona
cebula
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe pappardelle z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi i papryką

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy obrane krewetki (można zostawić ogonki) następnie dodajemy posiekany czosnek, cebulę, paseczki papryki oraz połówki pomidorków. Doprawiamy solą i pieprzem. Kilka minut podsmażamy, posypujemy posiekaną natką pietruszki i łączymy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.01.2012 08:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak