Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dag
cukinia 40 dag
żółta papryka 1 szt
ser żółty 5 dag
bazylia
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z warzywami

Cukinię pokroić w cienkie krążki. W rondlu zagotować szklankę wody z 2 łyżkami oliwy. Wrzucić cukinię i lekko mieszając gotować 5 min, aż wchłonie wodę. Papryke pokroić w paseczki. Makaron ugotowac al dente, osączyć wymieszać z cukinią i papryką. Posypać startym żółtym serem i bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak