Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
masło 1 płaska łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 płaska łyżka
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z galaretką

1. Jabłka umyć, obrać. Każde przekroić na kilka mniejszych części. Wyrzucić pestki.
2. Smażyć w garnku na płaskiej łyżce masła. Uważać, żeby jabłka się nie przypalił. Pod koniec smażenia dodać suchą galaretkę i łyżkę żelatyny.
3. Galaretkę pomarańczową przygotować wg przepisu na opakowaniu,
4. Do pucharków wlać tężejącą galaretkę. Pucharki wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała.
5. Następnie wlać do pucharków mus jabłkowy (2).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak