Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kuleczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
mięso mielone 50 dag
cebule 2 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
bulion 1 litr
kapusta 1 główka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kuleczki

Główkę kapusty drobno poszatkować. Lekko posolić. Cebule drobno pokroić, po czym zeszklić na margarynie z łyżką przyprawy uniwersalnej. Cebulę przełożyć do kapusty, wymieszać. Dodać mięso mielone i ryż. Wymieszać. Uformować małe kuleczki i opiec na oleju. Usmażone kuleczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać bulionem tak, by wszystkie były przykryte. Piec w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 22.08.2011 22:56
PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak