Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0.5 kg
jabłka 2 szt
cebula 2 szt
mąka 3 łyżki
musztarda 2 łyżki
śmietana kremówka 250 ml
sok z cytryny 2 łyżki
bulion drobiowy 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa w śmietanie

Wątróbkę pokrój na cienkie pasy,następnie posól i oprósz mąką.Przysmaż na rozgrzanym oleju.Dodaj posiekaną cebulkę.Wlej bulion.Całość dopraw do smaku ziołami prowansalskimi.Duś kilka minut pod przykryciem.Obrane i starte na tarce jabłka skrop sokiem z cytryny aby nie straciły koloru.Śmietanę wymieszaj z musztardą.Wlej do wątróbki.Do całości dodaj jabłka.Duś przez 5minut do momentu,gdy sos zacznie się gotować.Wątróbkę możesz podawać z bagietkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 11.05.2012 17:36
w śmietanie nie próbowałam. Ciekawe jak smakuje
eli82 10.05.2012 17:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak