Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z kisielem jabłkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 4-5 łyżek
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki
kisiel 1 jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z kisielem jabłkowym

Mleko zagotowac wsypac kaszę i gotowac stale mieszając aż zgęstnieje. Dodac cukier i wymieszac. Rozlac do miseczek. Kisiel przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Można też użyc kisielu ekspresowego takiego do kubka. Na przestygniętą kaszkę wyłożyc po 2-3 łyzki kisielu i udekorowac listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.09.2012 20:27
jeszcze nie jadłam z kisielem
Madziela 05.06.2012 22:11
bardzo fajny deserek, smaczny i kolorowy :)
zuzanna_z 30.12.2011 13:12
swietne
alaaa 27.11.2011 17:59
fajny kontrast kolorów
ziutula
ziutula 09.11.2011 19:21
pomysłowy deser...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak