Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
masło 250 g
żółtko jajek 6 szt
cukier puder 2 łyżki
cukier wanilinowy do smaku
sól do smaku
mleko 1.5 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
konfitury owocowe 5 łyżeczek
jabłka 2 szt
cukier brązowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki

Szybko zagnieć mąkę,masło,2żółtka,cukier wanilinowy,cukier puder i sól.Ciasto schłódź w lodówce,a potem rozwałkuj.Natłuszczone foremki oblep wewnątrz ciastem.Piecz w temp.180stopni przez 15minut.Zagotuj szklankę mleka w pozostałym rozrób budyń i 4żółtka.Wymieszaj,wlej do wrzącego mleka,zagotuj,ostudź.Upieczone babeczki napełnij kremem,ułóż konfitury,owoce,plastry jabłek,posyp brązowym cukrem.Zapiekaj ponownie przez 5minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak