Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kukurydzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 2 szt
bulion 4 szkl
masło 3 łyżki
mleko 0,5 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
bułka 4 kromki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kukurydzy

Bułkę pokroić w kostkę i zarumienić na gorącej patelni. Kukurydzę odcedzić z zalewy, zagotować w bulionie , a następnie zmiksować na gładką masę. W mleku rozprowadzić mąkę ziemniaczaną, wymieszać z zupą. Podgrzewać mieszając, aż zgęstnieje. Doprawić, dodać masło i natkę. Najlepiej podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.09.2013 07:55
takiej zupy jeszcze nie jadłam.
Małgorzata113 15.07.2011 15:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak