Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany kabaczek z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
papryka 1 szt
olej roślinny 1 łyżeczka
kukurydza konserwowa 4 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
mozzarella 30 dag
Ziemnaki 4 szt
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kabaczek z mozzarellą

Kabaczek przeciąć wzdłuż, wydrążyć i dusić około 5 minut w lekko osolonej wodzie. Cebulę, czosnek, pokroić w kostkę. Paprykę pociąć w paski. Wszystko podsmażyć na oleju. Dodać wydrążoną masę z kabaczka, kukurydzę, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki wody. Dodać do smaku sól, pieprz i zioła prowansalskie. Przygotowaną w ten sposób masę nałożyć na połówki kabaczka. Poukładać pokrojoną na cienkie plastry mozzarellę. Krótko zapiec w piecyku. Podawać można z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 15.07.2011 11:27
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak