Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tropikalne szaszłyki z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 40 dag
pomarańcza 1 szt
mango 1 szt
ananas 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tropikalne szaszłyki z łososiem

Łososia i owoce pokrój na kawałki, nadziewaj na szpadki do szaszłyków, oprósz przyprawą do ryb Prymat. Posmaruj oliwą, odstaw na kilka godzin. Upieczone na ruszcie szaszłyki podawaj z sosem ze zredukowanego octu balsamicznego z dodatkiem miodu.
Zredukowany ocet balsamiczny uzyskuje się, gotując ocet przez kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piotereq 29.07.2011 10:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak