Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najlepszy mus do ciasta.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 2 szklanki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Najlepszy mus do ciasta.

Jabłka (ja robię z papierówek)umyć i usunąć gniazda nasienne oraz uszkodzone miejsca,jabłka razem ze skórką włożyć do garnka,dolać 1 szklankę wody,przykryć i rozgotować.Pulpę jabłkową przetrzeć przez sito lub przecierak ,dodać do niej odrobinę soli,cukier(jeśli jabłka są bardzo kwaśne dodać więcej cukru)i sok wyciśnięty z cytryny ,całość razem pogotować na niewielkim ogniu,cały czas mieszając jeszcze kilka minut.
Gorący przełożyć do słoiczków ,odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 19.07.2011 21:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak