Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zupek chińskich 3 Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 80 dkg
sos sojowy 4 łyżki
olej 9 łyżek
zupki chińskie 3 szt
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
por (biała część) 1 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
kukurydza konserwowa 1 puszka
sól do smaku
majonez według uznania
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zupek chińskich 3 Eli

Umytą i osuszoną papierowym ręcznikiem łopatkę pokroić w paseczki.Wymieszać sos sojowy,6 łyżek oleju,przyprawę do wieprzowiny,czosnek i pieprz.Marynatę wlać do mięsa,wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc.Mięso wyjąć z lodówki,usmażyć na rozgrzanej suchej patelni i ostudzić.Makaron z zupek razem z przyprawami zalać połową ilości wrzątku jaki jest w opisie na opakowaniu.Makaron przykryć pokrywką.Co jakiś czas makaron pomieszać.Kapustę pekińską,por i paprykę umyć.Oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki.Cebulę poszatkować.Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju,dodać pieczarki,cebulę,doprawićsolą,pieprzem,smażyć aż odparuje caławoda i ostudzić.Kapustę poszatkować.Z papryki usunąć szypółkę,nasiona i pokroić ją w słupki.Pora pokroić w ćwierć krążki.Kukurydzę odcedzić,przepłukać zimną wodą i odsączyć.Do miski włożyć makaron,mięso,paprykę,por,kukurydzę,kapustę pekińską,pieczarki,dodać majonez i wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 15:58
Bardzo dobra.
AURELKA 27.06.2013 20:45
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak