Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka mięsna 1 szt
musztarda 1 łyżka
soser 1 łyżka
olej 4 łyżki
Grill przyprawa pikantna Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy Eli

Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso pokroić w kostkę.W głębokiej patelni razgrzać olej i usmażyć mięso.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,musztardę,liście laurowe,ziele angielskie i jeszcze chwilę smażyć razem.Do mięsa dodać przyprawę do grilla,paprykę,kostkę mięsnąą,podlać wodą i dusić do miękkości.Do miękkiego mięsa dodać soser i jeszcze chwilę dusić.Smacznego!

Ja podałam gulasz z goframi ziemniaczanymi http://www.doradcasmaku.pl/przepis/151783/gofry-ziemniaczane-eli.html i ogórkami małosolnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:01
Bardzo dobre jedzenie.
juuusta 17.10.2013 13:05
pyszny gulasz wykorzystam przepis
angelika14 06.08.2011 11:37
To musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak