Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka 30 dag
cukier puder 30 dag
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i łyżce mąki wymieszanej z proszkiem.
Mak:
30 dag maku, 20 dag cukru, 10 dag masła, 3 jajka. Wyk: mak ugotować, przemleć przez maszynkę i podsmażyć z masłem, po ostudzeniu dać utarte żółtka z cukrem, olejek migdałowy i pianę z białek. Na brytwankę dajemy łyżkę ciasta, łyżkę maku, na wierzchu polać ciastem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak