Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pokuczaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 10 dag
jajko 3 szt
bułki 2 szt
masło 5 dag
sól
pieprz
olej do smażenia
wieprzowina 75 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: pokuczaj

Zemleć pokrojone mięso i pokrojoną cebulę, dodać 2 jajka, sól, pieprz, wyrobić i uformować z tego spore kule. Z bułki okroić skórkę, pokroić bułkę w bardzo drobną kostkę, Kule maczać w jajku i dokładnie obtaczać w pokrojonej bułce. Smażyć we frytkownicy. Wyjąć, włożyć do garnka i na 5 min. wstawić jeszcze do gorącego piekarnika, polewając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 10.12.2011 16:34
ciekawa nazwa
Seba 24.10.2011 09:50
super
alaaa 23.10.2011 19:29
bardzo ciekawa nazwa i przepis
kriso 22.10.2011 14:50
ciekawe
Angelika10 21.09.2011 22:56
Jeszcze takiego mięska nie jadłam,ciekawe.
Ania67 16.09.2011 09:10
ciekawa nazwa
Kopiko1983 13.08.2011 14:24
Rewelacja!
Izabela/bella81 08.08.2011 21:06
pyszne
barbara11561 15.07.2011 18:40
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak