Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1/2 szkl.
ciecierzycy 1/2 szkl.
pęczak 4 łyżki
mleko 1 szkl.
marchewki 2 szt.
seler 1/2 szt.
cebule 2 szt.
pomidory 4 szt.
ziemniaki 5 szt.
smalec 1 łyżeczka
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z fasolą

Fasolę i ciecierzycę zalać letnią wodą. Odstawić na 4 godziny. Marchewkę, selera i cebule pokroić na kawałki. Ziemniaki pokroić w kostkę. Fasolę gotować w świeżej wodzie 40 minut. Po 20 minutach wrzucić do zupy pokrojone warzywa oraz przyprawy. po kolejnych 10 minutach dodać pokrojone ziemniaki. Kaszę zalać szklanką zimnej wody i mleka. Dodać masło. Gotować 20 minut. Połączyć z zupą. Pomidory razem z czosnkiem pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu. Dodać do zupy. Chwile gotować. Zupę doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak