Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowe flaczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka naleśników
marchewki 4 szt.
pietruszka
por
cebula
seler 1/2 szt.
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
majeranek
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowe flaczki

Warzywa pokroić w paseczki. Włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą. Dodać 1/2 łyżki masła i dusić aż będą miękkie. Mąkę i resztę masła rozgrzać na patelni, zrobić jasną zasmażkę, przełożyć do warzyw. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Naleśniki pokroić w cienkie paseczki, wrzucić do jarzyn. Całość podgrzać, ale nie gotować. Przed podaniem flaczki posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak