Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab leśniczego

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej 1/2 szkl
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
pieprz 0,5 łyżeczki
Owoc jałowca cały Prymat 10 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab leśniczego

Przygotowujemy zalewę z oleju, rozgniecionego jałowca, wyciśniętego praską czosnku, posiekanej drobno cebuli, pieprzu i soli peklowej. Do zalewy wkładamy kilogramowy kawałek schabu i obtaczamy go w mieszance. Całośc wstawiamy do lodówki na 24 godz. Następnie pieczemy w piekarniku w 200 st aż mięso będzie miękkie. Podajemy jako dodatek do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 01.11.2011 12:10
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak