Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy nadziewane śliwkami z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
tłuszcz 10 dag
mąka 1 łyżka
śliwki suszone 5 dag
masło 5 dag
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy nadziewane śliwkami z szybkowaru

Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, posypać solą i pieprzem. Na każdy kawałek położyć namoczoną i osączoną śliwkę , zwinąć w rulon, spiąć lub obwiązać nitką, obsypać mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, obrumienić na nim zrazy, wlać wino i 3 łyżki wody. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15-20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru dodać masło i jeszcze chwilę podusić bez przykrycia.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak