Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa 2

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
fasolka szparagowa 20 dag
fasola biała 20 dag
pomidory 5-6 szt.
ziemniaki 2 szt.
cukinia
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 2-3 ząbki
oliwa 6 łyżek
bazylia 1/2 łyżeczki
rozmaryn 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa 2

Fasolę odciąć końce, pokroić na kawałki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Dodać włoszczyznę, ziemniaki i fasolę. Smażyć 3 minuty. Włożyć pomidory i cukinię, smażyć 3 minuty. Zalać wrzątkiem, dodać zioła, gotować 30 minut. Wsypać biała fasolę i gotować 5 minut. Doprawić, posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.10.2011 09:50
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak