Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1,5 kg
czosnek 3 ząbki
filet z kurczaka 1 pojedynczy
sok z cytryny 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
przyprawa do zup 1 łyżka
ziemniaki 5 dużych
śmietana 0,5 szklanki
pieprz 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami

Buraki obrać, pokroić na połówki, dodać fileta, dodać obrane 3 ząbki czosnku, zalać wodą i gotować ok. 2 h. Następnie dodać sok z cytryny i kostki bulionowe. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do zup. Gotować jeszcze chwilę, dodać śmietanę. Doprowadzić do wrzenia. W drugim naczyniu ugotować ziemniaki. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 02.02.2012 14:00
Barszczu z ziemniakami jeszcze nie próbowałam :)
Boska 17.07.2011 08:31
super - mój ulubiony
Emilia22 14.07.2011 18:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak