Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery z parówką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerka 3 szt
parówki 3 szt.
pomidor 3
ser 2 plastry
mleko 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
ketchup
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery z parówką

Kajzerki kroimy na połówki. Z każdej wyjmujemy środki. Wkładamy do mleka i moczymy, aby były plastyczne. Na jedną połówkę bułki układamy kawałki parówki, plasterek pomidora i zakrywamy serem.
Przykrywamy długą połówką bułki i zlepiamy brzegi lekko dociskając. Każdą bułkę panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoto z każdej strony. Gotowe polewamy na wierzchu ketchupem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 12.01.2014 13:51
Ciekawe zestawienie
gusia1000 16.09.2013 17:02
Głos oddany.
dasada1 16.11.2011 11:25
Musze wypróbowac
dasada1 16.11.2011 11:25
Musze wypróbowac
dasada1 16.11.2011 11:25
Musze wypróbowac
Izabela/bella81 23.07.2011 08:59
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak