Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mielonymi zrazami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
jajko 1 szy
mąka 20 dag
mięso mielone 40 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
pieczrki 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
papryka 1/2 szt
marchewka 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mielonymi zrazami

Ziemniaki ugotuj, zmiel.Dodaj mąkę, jajko, szczyptę soli, wyrób. Uformuj ok 15 knedli. Gotuj ok 8 min. Odcedź. Cebulę i pieczarki pokrój, podsmaż na oleju. Paprykę pokrój w kostkę, marchewkę obierz, zetrzyj. Dodaj mięso i połowę pieczarek, wbij jajko, posyp tartą bułką, wyrób, przypraw. Uformuj kotlety, usmaż na oleju. Podawaj z knedlami i resztą pieczarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak