Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czarnych porzeczek

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne
cukier na słoik 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czarnych porzeczek

Słoiki najlepiej będzie jeśli będą półlitrowe. Porzeczki dokładnie myjemy i przebieramy aby nie było żadnych ogonków,słoiki również dokładnie myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia po czym nakładamy porzeczki do słoików a w ich połowie wsypujemy po jednej łyżce dopełniamy borówkami i wsypujemy drugą łyżkę cukru,zalewamy wodą i dobrze zakręcamy. Kiedy wszystkie słoiki będą pełne i pozakręcane wkładamy je do szerokiego garnka wlewamy wodę (aby sięgała do większej polowy słoików) i gotujemy ok 15minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 18.08.2011 17:30
pyszny
malaczarna23 31.07.2011 10:35
też zaprawiam czarną porzeczkę,kompocik jest świetny
eduszo
eduszo 21.07.2011 09:03
Nie ma to jak swoje przetwory.
gacopierz23 14.07.2011 21:40
super na zimę
mikrusiak 14.07.2011 16:38
pyszne... nie ma to jak kompocik z porzeczek :0) samo zdrowie :0)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak