Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i pomidorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1
marchew 1-2
pomidor bez skórki 1
koperek
śmietana 18 proc 1/2 łyżki
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 1-2
olej do smażenia
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i pomidorem

Kapustę grubo posiekać, marchewkę obrać i pokroić, razem obgotować. Cebule pokroić w półksiężyce poddusić na oleju, dodać kapustę i marchewkę, Wszystko razem dusić do miękkości, dodać pomidora bez skóry , poddusić do momentu kiedy pomidor będzie całkiem rozgotowany, można dodać śmietany, doprawić do smaku, obficie posypać koperkiem. Jeżeli ktoś lubi dodać kiełbasę. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak