Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PALUCHY CZOSNKOWE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 5 dkg
cukier 1 łyżka
mleko 250 lm
jajko 2 sztuki
olej ml ml
sól do smaku
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: PALUCHY CZOSNKOWE

Drożdże zalać ciepłym lekiem,dodać cukier i sól,oraz połowę mąki.Wyrobic i pozostawic w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Dodać resztę mąki,kapkę oleju i jajo.Wyrobić.
Rozwałkować ciasto i wyciąć z niego prostokąty 10cm x 2cm.
posmarować mieszaniną jajka,reszty oelju i czosnku.
Zwinąć paski trzymając za 2 końce.
Z wierzchu również posmarować i posypac serem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Podawać jako dodatek do sałatek lub z sosem czosnkowym.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 15.05.2012 14:21
świetne
octo 09.01.2012 17:33
podoba mi się bardzo przepis
RenataZ-et 05.11.2011 08:46
super
gusia1000 29.09.2011 19:34
Zrobię takie.
barbara11561 17.09.2011 09:38
pyszne
ziutula
ziutula 13.08.2011 07:26
lubię takie przegryzki i do serka homo zwykłego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak